Indian Cigars

www.indiancigars.be

Going back to New Orleans! Dat is het motto van deze wervelende formatie. Opzwepende stomende Funk en R&B uit het hete zuiden van de States, de bakermat van alle Jazz en Funk. Een smeltkroes van Afrikaans-Caraïbische ritmes en oudindiaanse dansthema's overgoten met soul, blues, cajun en gospel.

Mucho Gusto

www.muchogusto.be

Mucho Gusto neemt je mee naar Latijns-Amerika, de bakermat van onder andere de mambo, merengue, salsa. Deze unieke bigband wisselt met veel animo opzwepende latin-klassiekers af met intieme bolero's en hedendaagse, zuiderse hits. Op het repertoire staan knallers van onder meer Celia Cruz (La vida es un carnaval) en Pete Rodriguez (I like it like that). Een bonte mix van Belgische en Cubaanse muzikanten zorgen, met een tomeloze energie, voor één groot feest op het podium.

The Smoky Midnight Gang

www.thesmokymidnightgang.be

Swing, Rhythm & Blues, Jump & Jive, Boogie Woogie: ze zijn weer helemaal terug van weggeweest. De dansscholen zullen het geweten hebben. De vraag naar Lindyhop, Boogie, Swing- en Rock & Roll-lessen is in het laatste jaar zowat verdubbeld. The Smoky Midnight Gangsters zijn door de wol geverfd. Al jaren interpreteren en bezingen ze de jaren '30, '40 en begin '50. De periode waarin 'mobsters' à la 'Capone' hoogtij vierden en rijk werden door illegale handel in alcohol. Door de 'drooglegging' trokken Amerikanen massaal naar Mexico om eens naar behoren 'in de drank te vliegen'. Alcohol was iets exotisch, iets speciaals, een taboe zelfs. Het werd meer bezongen dan de liefde.

The Famous Disco Explosion

users.skynet.be/discoexplosion